torsdag den 15. juni 2023

Så fandt vi vores biotop

 

Så fandt vi vores biotop




Vi startede med at gå ude i skoven hvor vi fandt et kort da vi gerne ville finde set lille vandhul hvor vi kunne finde nogle dyr i vandet. Efter vi havde gået noget tid kunne vi ikke finde noget vandhul. så fandt vi et lille vandløb der var ikke særlig meget vand i men vi ville se om der var noget der i. i starten kunne vi ikke finde noget og begynde at lede efter små dyr i skov bunden. vi syntes det var lidt svært og vi tro det er fordi det lige havde regne og derfor gemte nogle af dyrene sig. Vi fandt dog disse dyr i skemaet under. Vi har kigget på dyrene ude fra krible krable planchen. 




Vi fant nogle dyr som vi har kigget på.

Hvad vi tro dyret og arten er

Størrelse

Antenner

Antal ben

Vinger

haler

Kropsform

Overflade

mønster

Farve

Springfrø

Stor

ingen

4

Ingen

Ingen

rund

Slimet

Pletter og striber

Brun og sort

Lundsnegl

Lille

Ingen

Ingen

Ingen

Ingen

Med hus

Slimet/glat 

Huset har striber

Snegl grå med brunt/

sort hus

Sort skovsnegl

Stor

Ingen

Ingen

Ingen

Ingen

Aflang

Slimet

Ensfarvet

Sort

Rød skovsnegl

Stor

Ingen

Ingen

Ingen

Ingen

Aflang

Slimet

Ensfarvet

Brun

Stor regnorm

Stor

Ingen

ingen

ingen

Ingen

Aflang

Glat/slimet

Ensfarvet

Brun

Tiger myg

Mikro

Kort

Seks

To

Ingen 

Aflang

Glat

Stribet

Sort/

brun

Hornmejer 

Stor

ingen

8 ben

Ingen

Ingen

Rund

blød

Ensfarvet

Brun

Ommatoiulus moreleti (tusindben)

Lille

Kort

Mange

Ingen

Ingen

Aflang

Hård/glat

Striber

Sort

Gammarus lacustris

Mikro

Kort

8 ben

ingen

2 haler

Aflang

Ru/hård

Ensfarvet

Sort 


Vi fant også nogle planter som vi har kigget på.

Burresnerre

Vi har fundet planten ude i skoven så de vokser ude i skoven. Burresnerre er rug og setter sig fast til ens bukser. De klatrer også op af de andre planter tæt på dem. Burresnerres blade er rug på stilken og på bladene. Stilken er tynde og der sidder kranse runde om den tynde stilk med 5-9 blade i en krans. Bladene er også tynde.

 

 


Fjerbregne

Vi fandt fjerbregnen i skovbunden. Hvis man kigger på fjerbregnen gro der blad op fra centrummet fra planten. Bladet består af en masse småblade med takker. Fjernregnes frø sidder på bagsiden af småbladende og liner sugekopper fra en blæksprutte.  



Bøg

Bøg er et træ med grene med blade. Bladene sidder forskudt en til højre på grenen og en til venstre. Bladet er ægge formet med bølger. Bøgen afgiver frø i april.

  


Skvalderkål


Findes ude i skoven. De har spidse blade mad hakker i. i bunden af stilken sider der en skud med blade og i toppen af Skvalderkålen sider der buketter af fine hvide blomster.



Ahorn

Er et træ med grønne blade. bladene sidder på stilke der sider grenene. Bladet er stort med to små spiser nederst og tre stor øverst. Ahorntræets frø sidder i en lille lomme der liner en helikopters vinger. Vingerne gør det nemmer for frøet at blive taget af vinden og flyve længer væk for at gro.



Almindelig havene 

Er en høj plante med en tynd stamme. Den er en del af stå familien. Plantens blade er meget tynde lange og spidse. I toppen af planten sidder der en masse små arks på alle sidder af plante.




White avens

Er en lille fin plante den er ikke så høj. Den tykke stilke gå ca. halv vejs op af plantens  højde hvor den så deler sig til minder stilke med små hvide blomster på. Blomsterne har 5 blade og er grøn i miden. Bladene sidder på den tykke stilk og er lange tynde og spise men man kan ikke stikke sig på dem.


Guldnælde

Er en meget flot plante. Planten har en stilk hvor der sidder blade af to en på være sign side af planten. Men der kan også gro en side stil ud med blade på. Det der gør planten flot er den flotte blad der er mørkegrøn i miden så lysegrønt og yderst mørkegrønt igen. bladene er ægge formet med siksakkede kanter.



Stinkende storkenæb

Har vi fundet ude i skoven. I toppen af plantens stil sidder er en flot lyserød blomst med 5 blade der så lidt ned i centrum der også er lyserød. Blomstens blade er ægge formet. På plantens stilk sidder der minder stilke med blade på. Bladene har tre spidser med stører indhak i.



Kristtorn

Er et lille træ. Der sidder grene med blade der sidder forskudt først højre og så venstre. Bladene er ægge formet med mange torne på vært blad. I oktober/december får Kristtorn røde bær på der sidder i små klaser.  



Vedbend

Er en plante med tynd hård stamme den stikker ikke lige op af jorderne som andre planter.  Vedbend klatre sig op af andre planter og ting. Man har ofte set dem klatre op af huse og nærmest dække huset helt til. Hvis Vedbend får lov kan den klatre sig af andre planter og dræbe dem. Bladene sider på stammen og har tre spiser.  




 

 

1 kommentar:

  1. En spændende biotop I har fundet - og fint overskueligt skema med dyreiagttagelser :-)
    Lidt bonus info - stankelben har seks ben og vinger - som det er, som I skriver, en mejrer I fundet.

    SvarSlet

Udviklingsprojekt: Nygade Børnehave

Vi er stærkt engagerede i udviklingen af et projekt, der sætter fokus på naturen og udelivet som en vigtig del af børns opvækst og læring. I...