fredag den 2. juni 2023

Vi er de fire natur nørder!!!!!!

Velkommen til de fire natur nørders blog, som vil indholde de vildest natur eksperimenter og eventyr.

Natur- og udelivsholdet havde en fantastisk første dag, hvor vi begyndte vores fælles rejse med at lære hinanden at kende i klassen. Efter spændende introduktioner og udveksling af interesser, gik vi videre til at nyde en bålhyttedag foran skolen.

 

Vi startede med at, blive delt ind i grupper. Være gruppe skulle lave noget mad, over bål ved hjælp af forskellige madlavningstekniker. Der skulle laves suppe, kage, fisk, boller, ost, klatkager, frikadelle og kanelsnegle.

 

Line og Laura var i gruppe sammen vi skulle lavede, ost af kærnemælk og tykmælk. Vi startede med at samle, en trangiaen. Derefter skal man, hælde mælken i trangiaen og lade temperaturen komme op på 50 grader. Når mælken skiller hæler man mælken gennem en si, for at fjerne væsken fra osten. Da osten var kold, krydret vi osten med krydderurter og salt. Vi smagte på osten undervejs og vi syntes, at den smagte godt til sidst, da den havde fået noget salt. Efter vi havde lavet ost, lavede vi et bål så vi kunne lave bananklatkager. Det gik ikke så godt, med at tænde bålet men vi fik noget hjælp fra Brian og Martin. Da vi så fik gang i bålet, gik det godt. Det var ret enkelt at lave bananklatkagernes dej, man blander bare alle ingredienserne sammen, også er dejen færdig. Man skal dog have meget olie på panden, ellers brander de på. Man skal også holde meget øje med klatkagerne, ellers bander de også på. 

Martin og Brian tog ansvaret for at tilberede frikadeller under vores bålhyttedag. De var entusiastiske og klar til at påtage sig udfordringen. Mens de blandede ingredienserne og formede frikadellerne, hjalp resten af holdet med at forberede bålet. 

Vi samlede brænde og tændte op i legerbålet. Gnisterne sprøjtede op i luften, og flammerne tog fat. Vi sikrede os, at bålet brændte jævnt og havde tilstrækkelig varme til at tilberede vores mad. Martin og Brian stod foran bålet med panden klar. 

De placerede forsigtigt frikadellerne på panden og ventede tålmodigt, mens de stegte og fik en gylden skorpe. Duften af stegte frikadeller spredte sig i luften og fik vores munde til at løbe i vand. 

Vi observerede processen med stor interesse og udvekslede tips til den perfekte stegning. Vi kunne se, hvordan frikadellerne langsomt tog form og blev mere og mere lækre. Martin og Brian vendte dem omhyggeligt for at sikre en ensartet tilberedning på begge sider. Efter nogle få minutter var frikadellerne færdige. 

Det var en fornøjelse at se, hvordan Martin og Brian håndterede opgaven med frikadeller med stor dygtighed og dedikation. Deres indsats og det fælles arbejde omkring bålet skabte en dejlig stem

Vi sluttede alle dagen af med, at være gruppe kort at forklarede, hvordan de havde tilberedt deres mad. Så satte vi os alle ned og spiste sammen, det var supper hyggeligt og det smagte supper godt. det var en rigtig god dag.  

   

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Udviklingsprojekt: Nygade Børnehave

Vi er stærkt engagerede i udviklingen af et projekt, der sætter fokus på naturen og udelivet som en vigtig del af børns opvækst og læring. I...